Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Люди, як Нео

133693 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналізуючи наразі розвиток науки та техніки, можна сміливо стверджувати, що деякі режисери та сценаристи, особливо ті, хто творить фантастику, пророки. Адже, Енді Вачовскі ще шістнадцять років тому, коли на екран вийшла «Матриця» з Кіану Рівзом передбачив, що людину можна буде навчити практично усього, що буде їй потрібно за декілька хвилин. Так, у фільмі головному герою Нео, за допомогою використання електричних розрядів у малих дозах, що посилювало здатність його мозку набагато швидше та краще засвоювати інформацію, вдалося за лічені секунди вивчити усі види бойових мистецтв, освоїти навики екстремального керування мотоциклом та багато іншого.

Таку технологію спробували застосувати вчені, котрі є співробітниками Агентства передових оборонних дослідницьких проектів (США). Науковці зробили своїми піддослідними двадцятьох добровольців, у котрих діагностували різні неврологічні розлади. На протязі року піддослідним вживляли у ділянки мозку, котрі відповідають за пам’ять невеликі дози електродів, які в свою чергу стимулювали імпульсами різні ділянки мозку. Тобто, вчені покращували пам’ять піддослідних імплантуючи у їхній мозок електроди. Таким чином у мозок можна буде надіслати нову інформацію, яка буде миттєво засвоюватися.

Вчені переконують, що це допоможе у лікуванні пацієнтів, котрі мали серйозні черепно-мозкові травми та реабілітації військовослужбовців, у котрих діагностували післявоєнний синдром.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео