Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Плачте на здоров’я

26877 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітниками Тілбургського університету було проведено дослідження, яке продемонструвало, що сльози можуть покращити настрій людей.


В експерименті взяли участь 60 людей. Їм довелося подивитися два сумні фільми. До і після показу фільму в учасників експерименту цікавилися про їх стан. А протягом усього дослідження науковці фіксували, у кого ці кінофільми змогли викликати сльози.
При перегляді стрічки «Хатико: найвірніший друг» 60% учасників експерименту плакали, а фільм «Життя прекрасне» зміг викликати сльози лише у 45% учасників експерименту. Експерти відмітили і те, що жінки плакали частіше, ніж чоловіки. Та це і не дивно.
Учасники експерименту, що не обронили сліз до і після експерименту, мали однаковий емоційний настрій. А ті, що плакали у волю ставали дещо сумнішими. Але після 20 хвилин їх емоційний стан приходив у норму, а після ще 30 хвилин він покращувався.
Дослідники зробили припущення, що настрій стає кращим, бо сльози впливають на вироблення гормону окситоцину, який ще називають гормоном щастя та любові.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео