Рахувати калорії немає потреби
Дієтологи радять своїм пацієнтам рахувати калорії продуктів, які людина споживає у їжу. Навіть спеціальний калькулятор розроблений. Однак тепер вчені та медики говорять про те, що «очкова дієта» – не панацея в боротьбі з зайвою вагою.
На думку науковців, людський організм по різному перетравлює різні продукти. І наводять конкретні приклади. Скажімо, якщо огірок дає 100 ккалорій, то це вода, котра легко виводиться з організму разом із шлаками та токсинами, а також корисними для організму мінеральними солями. В той час вершкове масло, яке має відносну не високу калорійність, дає в організм холестерин, який атеросклеротични
Отож, виходить, що людина з’їла 100 ккалорій, а результат зовсім протилежний.
Тому вчені радять рахувати калорії лише тим, хто віддає перевагу здоровому харчуванню, та споживає в їжу продукти без тугоплавких жирів, з малим вмістом крохмалю, а ще треба зовсім забути про солодощі. Це те без чого організм людини не постраждає і не втратить надходження вітамінів та поживних речовин.
В іншому ж випадку, рахувати калорії не має потреби.