Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Британські вчені знайшли новий каньйон

134169 ПЕРЕГЛЯДІВ

Британські вчені, котрі співпрацюють із Університетом Ньюкасла, Даремським університетом та лондонським Імперським коледжем, з великим нетерпінням чекають результатів ехолокаційного зондування та інших експериментів, котрі проводить група геофізиків наразі на території Антарктики. Адже, за попередніми дослідженнями британські геологи, спираючись на дані супутників, заявили, що під товщами льоду знаходиться каньйон. Більше того за їхніми припущеннями – він може бути найбільшим на планеті Земля. Геологи припускають, що каньйон під льодом, який має 1,5 км товщини, може бути довжиною до тисячі кілометрів, а його глибина місцями сягатиме однієї тисячі метрів.

Також науковці кажуть, що якщо геофізики підтвердять наявність в Антарктиці каньйону, то такий ландшафт місцини міг виникнути під впливом потоків води, які тут були в давнину, ще до того, як Антарктика покрилася кригою.

Ще одна версія стосується того, що поряд із каньйоном є озеро, яке знаходиться під шаром льоду, й займає дві тисячі двадцять квадратних кілометрів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео