Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Український вчений попереджає про невідворотні зміни клімату через людську діяльність

Український вчений попереджає про невідворотні зміни клімату через людську діяльність
107863 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогоднішній день проблема питної води в Україні потребує нагальних та конструктивних рішень через загрозу справжньої екологічної катастрофи, яка має колосальні масштаби та непоправимі наслідки для кожного з нас. Український вчений Тарас Бебешко, у пріоритеті досліджень котрого – негативні кліматичні зміни внаслідок неконтрольованої антропогенної діяльності, вважає, що вже зараз концентрація СО2 в атмосфері є критичною для всього людства. А відтак – слугує ще більшому скороченню й без того невеликої кількості питної води, розрахованої на кожного українця.

Торнадо, зафіксований на території нашої країни, аномальні температури та поява незвичного для Вінниччини смертельно отруйного для людини каракурта – пустельного павука, розповсюдженого виключно на півдні України – ті тривожні дзвіночки, на які варто звернути увагу, аби не втратити унікальну красу навколишнього середовища назавжди.

Що з наукової точки зору може зробити людина для того, щоб зберегти рештки колись незліченних природних скарбів? Оскільки в Україні поки що не вистачає рівня компетенції з боку влади для вирішення подібних питань, суспільство, згідно с теорією Тараса Бебешко, повинно навчитись цінити те, що має, швидко адаптуватись до подолання сьогоднішніх екстремальних явищ та суттєво скоротити свою руйнівну для навколишнього середовища діяльність вже зараз.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео