Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Для Землі знайдено джерело нескінченної енергії

Для Землі знайдено джерело нескінченної енергії
243051 ПЕРЕГЛЯДІВ

Десятки тисяч років – саме стільки забезпечуватиме енергією жителів Землі уран, знайдений на дні Світового океану американськими вченими. Шокуюча знахідка, за словами дослідників, є справжнім відкриттям для сучасної наукової галузі, де одним з найактуальніших питань до сьогодні була розробка невичерпних джерел з виробництва енергії.
Приховують води Світового океану більш ніж чотири мільярди тонн вищезазначеного урану і наразі провідні світові фахівці думають виключно над тим, як правильно видобувати цю речовину, оскільки подібний процес є дуже кропітким, небезпечним та трудомістким через географію розташування місцезнаходжень урану.
Поки що вчені дійшли згоди щодо лише одного методу видобування енергетично необхідної нашій планеті речовини: це використання спеціальних адсорбуючих волокон, створених з поліетилену. Хімічна сполука притягує до себе урановий діоксид, після чого іони речовини обробляються та стають паливом для атомних електростанцій.
Хоча цей досить дорогий та малоефективний спосіб видобутку уранових руд є на сьогоднішній день єдиним, вчені не планують здаватися, розробляючи все нові джерела видобування урану – головного джерела майбутньої ядерної енергетики - з дна Світового океану.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео