Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Вчені довели, що лінь властива виключно інтелектуалам

Вчені довели, що лінь властива виключно інтелектуалам
162222 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дослідники з флоридського університету дійшли надзвичайного висновку про взаємозв'язок ліні та рівня інтелекту людини. Виявляється, бажання нічого не робити – ознака...високоінтелектуальної особи.

Аби зрозуміти це, вчені запросили до участі у науковому експерименті американських студентів. На початку процесу тестування їм задали декілька питань щодо вирішення складних завдань, а після цього виділили одну групу з 60-ти людей, де одна її половина звикла уникати занадто активної розумової діяльності, а друга мала статус так званих мислителів.

Кожен з учасників цікавого експерименту отримав спеціальний пристрій, котрий фіксував фізичну активність студентів протягом дня. Через тиждень вчені, вимірявши результати, виявили, що мислителі були менш активними, ніж респонденти другої групи.

З точки зору дослідників, такий результат пояснюється тим, що фізичну активність частіше обирають ті люди, котрі не в змозі підняти собі настрій, занурившись у власні думки чи зайнявшись іншою розумовою діяльністю. Натомість, інтелектуали не відчувають жодних проблем, знаходячись один на один із собою і, таким чином, не потребують жодної додаткової зайнятості.

Цікаво, що саме група мислителів після вимірювання їх рівня IQ продемонструвала досить високі результати.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео