Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американці створили чіп для пошуку ракових пухлин

Американці створили чіп для пошуку ракових пухлин
54145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медики з усього світу стверджують, що смертоносний рак легше піддається лікуванню на його перших стадіях. Таким чином, наразі світова медицина потребує простого та ефективного засобу виявлення початкових ознак смертельного захворювання в організмі людині, аби повністю його вилікувати.

Рішення цьому знайшли співробітники великої американської компанії «IBM», чия спеціалізація – виробництво і постачання апаратного програмного забезпечення, IT-сервісів та консалтингових послуг. Унікальний чіп під назвою «Lab-On-A-Chip» запрограмований розрізняти здорові клітини від ракових вже на нанорівні.

Мікро-лабораторія призначена для пошуку найперших ознак вищезазначеної хвороби у людському організмі. Крім того, «Lab-On-A-Chip» не така агресивна по відношенню до клітин у порівнянні з тими методами, котрі сьогодні використовують навіть провідні світової лікарі. Розмір чіпу становитиме не більше двох сантиметрів, а його тестування розпочнеться у декілька найближчих років на добровольцях.

Варто відзначити, що у разі успіху, американці створять аналогічну систему, котра виявлятиме в організмі людини ще одну небезпеку – вірус Зіка.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео