Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фінляндські науковці знайшли зв'язок між трудоголізмом та слабоумством

Фінляндські науковці знайшли зв'язок між трудоголізмом та слабоумством
243465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Авторами вражаючого відкриття, котре доводить неймовірну шкоду від понаднормової трудової діяльності, стали вчені з Університету охорони праці у Фінляндії. З точки зору науковців, ті робочі години,які людина проводить в офісі після, здавалося б, вже завершеного трудового процесу, шкодять рівневі її інтелекту та багатьом унікальним здатностям пам'яті.

Зокрема, мова йде про численні психологічні проблеми, нервові розлади, проблеми з короткочасною пам'яттю, депресії,зайву вагу, захворювання сердечно-судинного спектру, проблеми з концентрацією уваги та слабоумство. Аби практичним чином довести свою теорію, фінляндські науковці ініціювали великий експеримент, участь у якому прийняли дві тисячі британських державних службовців.

Після цього жодних додаткових підтверджень отримані раніше дані вчених не потребували. Також дослідники зазначили, що ті представники фанатичних трудоголіків, чия робота в офісі стабільно перевищує 55 годин на тиждень, парадоксально мають гірші розумові здібності на відміну від власних колег по професійному цеху й потребують значно більше часу, аби адаптуватися до нових робочих алгоритмів. Крім того, трудоголизм жодним чином не сприяє успішному вирішенню поставлених на роботі завдань чи творчому піднесенню.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео