Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Флора та фауна Чорного моря можуть незабаром померти

Флора та фауна Чорного моря можуть незабаром померти
81481 ПЕРЕГЛЯДІВ

Такий сумний висновок, спираючись на неконтрольовану антропогенну діяльність та незадовільний стан навколишнього середовища, зробили бельгійські вчені, проаналізувавши сьогоднішні показники у вигляді рівня забрудненості Чорного моря та порівнявши їх із минулорічними даними. І отримані дослідниками результати виявилися шокуючими.

Більше 40% поверхні величної морської української акваторії наразі забруднено. Через це її верхній шар менш щільний, ніж декілька років тому, а його поверхня продовжує активно насичатися атмосферним киснем, котрий перешкоджає взаємодії морських шарів та негативно впливає на зростання кількості представників флори та фауни Чорного моря.

Варто відзначити, що зменшення водної щільності лише за п'ятдесят останніх років вже продемонструвало цілих 50 втрачених метрів, тобто по одному метру на рік. Крім того, впливає на жителів морської акваторії й глобальне потепління, через яке стан якості води у Чорному морі продовжує погіршуватися і, у свою чергу, спричиняє екологічну й економічну катастрофи. Якщо кисневе насичення продовжить зростати і надалі, багато ендемічних видів Чорного моря, не говорячи про тисячі його традиційних жителів, просто зникнуть. Купатися ж людям у зоні екологічного лиха буде заборонено.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео