Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Розумні жінки живуть менше звичайних

Розумні жінки живуть менше звичайних
162589 ПЕРЕГЛЯДІВ

     За статистикою, представниці прекрасної половини людства з високим IQ живуть менше своїх менш інтелектуальних ровесниць.
     Президент Геронтологічного суспільства РАН, професор Володимир Анісімов, поділився висновками, зробленими в результаті вивчення зв'язку між інтенсивністю інтелектуальної діяльності людини і її віком, і зв'язку біологічного віку людини з приналежністю до різних поколінь.
     Сучасні люди живуть довше предків. За рік тривалість життя людей, як біологічного виду, збільшується на три місяці, що підтверджується результатами різних досліджень. За словами вченого, «збільшення тривалості життя і старіння населення є одним з головних викликів сучасності». Як виявилося, високий IQ призводить до довголіття.
     Так, за весь час існування Нобелівської премії (а вона була заснована в 1833 році) середній вік нагороджених безперервно зростає. При цьому середня тривалість життя Нобелівських лауреатів вище, ніж у академіків; у академіків вище, ніж у професорів, і так далі.
Однак в проблемі довголіття виявилися гендерні відмінності: якщо для представників сильної половини людства високий IQ призводить до довголіття, то прекрасній половині цей же фактор скорочує життя!
     Довголіттю жінок перешкоджає безперервна навантаження. «Додаткові обов'язки, які вони несуть в сім'ї і в науці, змушують слабка стать постійно жити в умовах стресу. А це один з найважливіших факторів, що перешкоджають довголіттю », - пояснює Володимир Анісімов.
Розумні жінки змушені поєднувати престижну роботу, що вимагає великої віддачі, з домашніми клопотами. Представниці слабкої статі не тільки облаштовують сімейний побут, а й відповідають за саму атмосферу в домі. І чим жінка розумніші, тим краще вона виконує ці «обов'язки».
В результаті у цих дам майже не залишається часу на повноцінний відпочинок, і їх організм працює на межі можливостей.
     У той же час розумні чоловіки з цієї проблемою не стикаються. Вони фокусуються лише на свої інтереси і захоплення, і тому у них більше можливості відновитися після важкого робочого дня.
     Цікаво, що здоров'я чоловіків безпосередньо залежить від інтелекту його життєвої супутниці. Це з'ясували шведські вчені, опублікувавши результати дослідження півтора мільйона сімейних пар. На жаль, зворотного зв'язку між розумним чоловіком і станом здоров'я його дружини вчені не виявили.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео