Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Науковці винайшли «розумну суміш для годування немовлят

Науковці винайшли «розумну суміш для годування немовлят
244025 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки британським ученим годування немовлят готовою сумішшю може стати таким же корисним, як і використання материнського молока. Науковці винайшли формулу, що дозволяє адаптувати штучне молоко для немовлят до їхнього організму за допомогою додавання спеціальних бактерій.

 

Науковці з Великої Британії розробили формулу, що допоможе зробити штучне годування немовлят гідною альтернативою для матерів, які не можуть годувати малюків власним молоком.

Головною відмінністю грудного молока від того, що використовується у штучних сумішах, є наявність олігосахаридів – певного різновиду цукру. Такий цукор міститься лише у жіночому молоці, саме тому воно ідеально підходить для системи травлення немовлят, оскільки біфідобактерії, що містяться у кишечнику новонароджених, живляться саме олігосахаридами, тому вони є важливим компонентом для гармонійного розвитку організму дитини. Тепер, додаючи цей компонент у штучні суміші, науковці сподіваються досягти того ж ефекту, що дає материнське молоко.

Актуальність таких наукових досліджень, за інформацією вчених, полягає у великій кількості жінок, які з різних причин не годують дітей груддю. Так, лише у Британії таких матерів близько 25 відсотків.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео