Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Науковці розповіли, чому ожиріння може бути невиліковним

Науковці розповіли, чому ожиріння може бути невиліковним
108562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невиліковність ожиріння має під собою науковий ґрунт — про це заявили науковці з університету Монреаля, які з'ясували, що схуднути багатьом людям не дозволяє недостатня активність одного з ферментів у їхньому організмі.

 

Науковці з університету Монреаля провели дослідження, базуючись на яких зробили висновки, що невиліковні форми ожиріння спричинені особливостями організму людини. Так, незважаючи на дотримання суворих дієт і регулярне виконання фізичних вправ зайвої ваги позбутися практично неможливо, якщо в організмі людини спостерігається недостатня активність ферменту АВНD6, який дислокується у нейронах гіпоталамуса. Фермент АВНD6 перебуває у групі нейронів гіпоталамуса, що є одним з відділів головного мозку людини, відповідальним за гормональний стан всього організму.

Для дослідження цього явища науковці вивели мишей, яким вживили мутантний ген,що у свою чергу не мав змоги правильно кодувати цей фермент. Миші, як і люди, у яких неправильно функціонує потрібний фермент, не мають особливих проблем за умови здорового способу життя і правильного харчування, однак якщо їжа має підвищену кількість жирів, може розвиватися ожиріння, яке не зникає при зміні раціону. Саме цим учені пояснюють часту проблему людей, які навіть за умови дієт і фізичної активності не можуть скинути зайву вагу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео