Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Незабаром Земля буде максимально близькою до Сонця

Незабаром Земля буде максимально близькою до Сонця
163093 ПЕРЕГЛЯДІВ

     На початку 2017 року, а саме 4 січня, станеться незвичайна астрономічна подія – Земля наблизиться до Сонця на максимально близьку відстань, яка складатиме всього 147 мільйонів кілометрів. Таке явище можна спостерігати лише один раз на рік.

     Науковці повідомили про цікаве астрономічне явище, яке очікує Землю у році, що настав: 4 січня о 17.17 годині Земля максимально наблизиться до Сонця. Відстань між зіркою і нашою планетою у цей час значно скоротиться і складатиме 147 мільйонів кілометрів. Це астрономічне явище викликане особливостями руху Землі навколо Сонця. Головною причиною подібних змін є видовжена форма планети та її рух навколо зірки зі швидкістю 30 кілометрів на годину, завдяки чому змінюється її положення відносно Сонця.

     Найбільш віддалене від Сонця положення Землі також буває раз на рік, у такому випадку відстань від Сонця до Землі дорівнює 152 мільйонам кілометрів.

     Ще одна цікава астрономічна подія відбудеться у ці дні: у ніч з 3 на 4 січня 2017 року на Землю падатимуть метеорити з потоку Квадрантиди. Очікують, що за годину впаде близько 200 «зірок».


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео