Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Темна матерія – загроза Землі

Темна матерія – загроза Землі
212114 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова теорія походження катаклізмів на Землі: Сонце проходить через регіони з темною матерією.

Нова теорія походження катаклізмів на Землі: Сонце проходить через регіони з темною матерією. Все у світі пов’язано. Якщо хоча б один елемент нашого всесвіту перебуває у стані нестабільності – то по інерції страждатимуть інші об’єкти. Зараз науковці занепокоєні частотою виникнення природних мікрокатаклізмів на Землі.
Таку небувалу активність планети американський біолог Майкл Рампіно обґрунтовує тісною взаємодією з космічними процесами нашої системи. Справа в тому, що Сонце кожні 30-42 мільйонів років проходить період коливання в галактичному диску.
Для зірки – це звичайний процес, запевняє Майкл. Більше того, Сонце обертається на відстані у 26 тисяч світлових років від центру Чумацького шляху, не в одній площині, а по хвилевидній траєкторії. Такі коливання безпосередньо впливають на нашу планету.
Що відбувається?
По-перше, на Землю може обрушитися великий потік комет та метеоритів, що вірогідно призведе до утворення нових кратерів.
По-друге, коли Сонце проходить через зони темної матерії, ядро планети нагрівається, тим самим світило випромінює радіоактивні гама-промені.
Простеживши циклічність проходження зірки через такі регіони всесвіту, вчені прийшли до висновку, що подібна картина вже траплялася на Землі: 65 років тому, саме через цей всесвітній катаклізм вимерли динозаври.
Майкл не виключає можливості повторного зникнення деяких представників фауни.
Зараз міграція Сонця детально вивчається з метою виявлення питання: чому періодично зникає життя на Землі. З перезапуском Великого андронного колайдеру і вивченням специфіки темної матерії, питання буде розширено до вивчення впливу гама-променів на всесвіт.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео