Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

І на Марсі є вода

186709 ПЕРЕГЛЯДІВ

До такого висновку прийшли вчені після того, як орбітальний апарат MRO за допомогою камери HiRISE зробив знімок поверхні сусідньої від Землі планети. Знімок був зроблений ще 21 липня цього року, але про те, що на ньому побачили науковці NASA повідомили нещодавно.

Якщо вірити співробітникам NASA, то на знімку видно сезонний водяний струмок на схилі каньйону в долинах Марінера, що свідчить про те, що на Марсі є вода. Науковці переконані, що вода на червоній планеті заморожена, або перебуває в твердому стані. Її можна знайти на полюсах планети. Багатий водою і під поверхневий шар грунту. Приекваторіальні ділянки поверхні Марсу можуть також мати водні ресурси і збережені вони в каньйоні долин Марінера, довжина якого 536 метрів має лінійну структуру. Саме лінії, як переконані дослідники позаземних цивілізацій, з’являються і зникають, що свідчить про появу сезонних струмків, які можуть формуватися ґрунтовими водними джерелами.

В NASA будуть вивчати можливість провести хімічний склад рідини, адже багато хто схильний думати, що лінії створює зовсім не вода, а пісок, який переміщується по поверхні планети. Однак, якщо наявність на Марсі води підтвердиться – це буде великим плюсом для майбутніх астронавтів, котрі полетять підкорювати Червону планету.

Також варто не забувати, що нещодавно співробітниками NASA було опубліковане фото, на яких видно жіночий силует на поверхні Марса.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео