Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рік ізоляції – підготовка до космічної подорожі на Марс

213461 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 серпня група вчених відбуде в автономний комплекс, який розташований на Гавайських островах, аби пробути там цілий рік для того, щоб підготуватися до космічної експедиції на Червону планету.

Кармел Джонсон, ґрунтознавець із США, очолить екіпаж. Разом з американкою на гавайській базі перебуватимуть ще 5 людей (дві жінки і три чоловіка), віком до тридцяти років. До участі в експеременті запросили фізика, інженера, біолога, лікаря та архітектора.

Автономна гавайська база розташована на схилі сплячого вулкану Мауна-Лоа, пейзаж місцини нагадує віддалено ландшафт Марсу. Під час ізоляції майбутнього екіпажу, спеціалісти НАСА будуть вивчати психологічні та медичні проблеми, які можуть виникнути під час польоту.

Проектом, який розробила НАСА та Гавайський університет, керуватиме Кім Бінстед. До речі, це уже четверта група вчених, яка добровільно погодилася на довготривалу ізоляцію. Перші дві групи провели на Гавайях чотири місяці, третя – вісім. Їх рекорд побили в Росії. Співробітники Інституту медико-біологічних проблем РАН при участі колег із Європейського космічного агентства створили умови подорожі на Марс. Члени міжнародного екіпажу з Росії, Франції, Китаю, Італії пробули в ізоляції 520 діб. Саме стільки треба аби злітати на Марс і повернутися на Землю.

В НАСА говорять про те, що політ людей на Марс буде здійснений в 2030 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео