Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Щит навколо ЗЕМЛІ

186837 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нові дослідження та відкриття вчених час від часу нагадують елементи, які були показані в фантастичних фільмах. Так, наприклад, нещодавно співробітники Колорадського університету в Боулдері на чолі з професором Деніелом Бейкером відкрили над Землею наявність щиту, який блокує та знешкоджує «електрони-вбивці», які постійно літають навколо планети, завдаючи шкоди астронавтам та виводячи з ладу техніку: космічні зонди та супутники.

Щит розміщений на висоті 11 500 кілометрів над Землею і знаходиться в зоні радіаційних поясів Ван Аллена, які були відкриті світові Джеймсом Ван Алленом майже півстоліття тому. Радіаційні пояси Ван Аллена нагадують за своєю формою пончики, наповнені високоенергетичними електронами та протонами, не допускаючи викиди Сонця на нашу планету. Тобто, це своєрідний захисний бар’єр, який знаходиться на відстані у 25 тисяч кілометрів від Землі.

Щит, який виявили зонди Ван Аллена, запущенні в космос НАСА у 2013 році, вважають третім перехідним кільцем.

Також професор Бейкер говорить, що така природна система захисту від космічних тіл нагадує йому силове поле, яке було показане у фільмі «Зірковий шлях».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео