Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

NASA дослідить пояс Койпера

186816 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно співробітники NASA оприлюднили фотографії Плутона, які передав апарат New Horizons. Тепер у агентстві повідомили, що космічний апарат полетить до астероїду MU69, який входить до групи астероїдів 2014 і знаходиться в поясі Койпера. Особливість подорожі New Horizons до MU69 в тому, що це найвіддаленіший від Землі об’єкт, який за всю історію людства збиралися дослідити вчені та астронавти. Зонд New Horizons за розрахунками співробітників NASA досягне своєї цілі через чотири роки і 1 січня 2019 року уже передасть на Землю знімки об’єкту.

Наразі керівництву NASA потрібно вирішити питання щодо фінансування місії, та визначити траєкторію польоту космічного апарату.

Про ціль New Horizons наразі відомо, що діаметр астероїда має від 30 до 45 км, і він у десять раз перевищує за розміром звичайну комету. Щодо ваги, то вона в 1000 раз перебільшує вагу комети 67P/Чурюмова — Герасименко і складає 1/10000 маси Плутона. Вчені називають об’єкт 2014 MU69 – темним світом.

Вчені із NASA висовують теорію про те, що пояс Койпера не змінився за 4,6 мільярдів років історії розвитку Сонячної системи, тому отримавши дані з космічного апарату дослідники зможуть більше дізнатися про будову та процеси, котрі відбуваються далеко у Всесвіті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео