Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Фото далеких галактик можна буде зробити, не покидаючи Землю

106818 ПЕРЕГЛЯДІВ

В цьому переконують вчені, котрі спроектували 3,2 –гігапіксельну камеру, яка уже пройшла усі експертизи та отримала дозвіл на  будівництво. На сьогоднішній день, науковцям потрібно знайти матеріал з якого можна буде змайструвати такий потужний космічний фотоапарат. Камера за своїми розмірами буде нагадувати легковий автомобіль і матиме вагу близько трьох тонн у зібраному положенні. Також на неї встановлять спеціальні фільтри та затвори, які регулюватимуть діапазон довжини хвиль – від ближнього ультрафіолетового до ближнього інфрачервоного.

 

Нова камера дозволить знімати з Землі далекі галактики та щорічно поповнювати архів космічних фото на 6 мільйонів Гб. А для того, щоб відтворити один знімок, зроблений такою камерою потрібно 1,5 телевізорів. Перевагою камери є те, що вона здатна захопити об’єкт на одному фото і зображення не доведеться склеювати.

Встановлять такий агрегат на базі Великого оглядового телескопу в Чілі. За прогнозами вчених, свій перший знімок камера зробить через 5 років.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео