Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайці на Місяці

80259 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені Піднебесної поставили собі складну ціль – у 2020 році здійснити подорож на Місяць. Здається, що після того, як у 2013 році вони повторили подвиг космонавтів із США та Радянського Союзу, місія цілком реальна. Однак, китайці вирішили, що першими в історії досліджень космосу та Місяця висадяться на його зворотну сторону, яку називають темною.

Науковцям не дає спокою ряд запитань, серед яких, наприклад, чому на зворотному боці земного супутника менше темних плям, чи є в цій половині Місяця запаси гелію–3, видобуванням якого можна було б зайнятися.

Серед головних перешкод місії китайських астронавтів те, що супутник Землі блокує земний радіосигнал, що загрожує космічному кораблю та його екіпажу.

Проте експерти та космонавти інших країн висловлюють припущення, що китайці скористаються таким методом, як і вчені з США стосовно Марсу, перед експедицією запустять на темну сторону Місяця супутник–ретранслятор.

Астроном Майк Браун переконаний, що китайські вчені, котрі неодноразово доводили, що вміють будувати комунікаційні супутники, таки досягнуть своєї мети і висадяться на дальню сторону Місяця.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео