Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Земля на десятому місці за новим «рейтингом населеності планет».

26849 ПЕРЕГЛЯДІВ

В ході дослідження виявилося, що наша планета не є самою придатною для життя. До такого висновку прийшли астрофізики Вашингтонського університету. Вони розробили спеціальний метод порівняння і ранжирування під назвою «індекс населеності транзитних планет».

Створена система буде ідеальною для формування реєстру небесних тіл. За традиційним методом проводиться оцінка розміру орбіти і яскравості зірки. Успішним результатом виміру буде наявність рідкої води на поверхні. «Індекс населеності транзитних планет» розширює рамки дослідження. Він враховує степінь каменястості об’єкту (фактор показуючий схожість його з Землею), визначення форми орбіти та відбивну здатність її поверхні.

«Індекс населеності» оцінується за шкалою від 0 до 1. Очолюють список маловідомі кандидати KOI 3456.02 та KOI 7235.01 з рейтингом 0,955 та 0,932 відповідно. Земля знаходиться аж на десятому місці у списку (0,829). Кращий результат, навіть, показала недавно відкрита планета Kepler-442b (0,836). Дуже поганий показник склався для наших сусідів: 0,300 для Венери и 0,422 для Марсу.

Мета проекту полягає у спрощенні пошуку «живих» планет. Космічний телескоп Джеймса Уебба, який вийде на орбіту у 2018 році, стане ефективним інструментом для роботи. Також, слід згадати за супутник спостереження за транзитними екзопланетами (TESS), який почне працювати з 2017 року. Їхнім завданням буде проведення аналізу характеристик об’єктів майбутнього дослідження.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео