Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китайський космічний телескоп посприяє дослідникам у пошуку темної матерії

160852 ПЕРЕГЛЯДІВ

Китаєм було запущено космічний телескоп, котрий спрямований на допомогу науковцям у пошуку беззаперечних доказів існування темної матерії. Стартувала ракета-носій сімнадцятого грудня на космодромі Цзюцюань.

Відомо, що супутник «Укун» зможе вийти до сонячно-синхронної орбіти на висоті близько п’ятиста км, завдяки чому науковці зможуть прослідкувати напрямок та електричний заряд енергочастинок. Очікується, що телескоп проведе в космосі три роки, але дослідники сподіваються, що політ триватиме п’ять років. За регламентом, телескоп повинен пробути у космічному просторі протягом трьох років, проте вчені сподіваються продовжити строк до п’яти.

Чан Джин, керівник проекту зазначає, що їх вивчення про темну матерію зможе дати чіткіші знання про історію формування Всесвіту. Чан Джин вважає, що дослідження зможуть стати революційними відкриттями для світу фізичного та космічного.

Темна матерія - один із компонентів Всесвіту, який не може поглинати та відображати випромінювання, а тому спостереження за об’єктом є досить складним.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео