Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стівеном Хокінгом та колегами запропоноване нове рішення проблеми втрати інформації у чорних дірах

187746 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фізиками-теоретиками Стівеном Хокінгом, Ендрю Стромінжерем та Малкольмом Перрі була внесена пропозиція нового вирішення питання про втрату інформації у чорних дірах.

Свої висновки, отримані під час вивчення парадоксу, фізики опублікували на веб-сайті arXiv.org.

Парадокс чорних дір полягає в наступному. Чорні діри, які описують у просторі-часу Шварцшильда, характеризують за єдиним параметром - за масою. Це діри, які є незарядженими та ті, які не обертаються, із ‘’відсутністю волосся’’, тобто без будь-яких інших параметрів, окрім маси.

Протиріччя полягає у тому, що відсутній жоден із способів, який би відрізняв чорні діри з однаковою масою, одну від одної. Будь-яка матерія, яка потрапить у чорну діру, з часом випарується внаслідок випромінювання Хокінга, але дізнатися, що відбувається із інформацією, котру матерія носила до потрапляння у чорну діру, неможливо.

У своєму дослідженні науковці послуговувалися уявленнями про супертрансляцію, м’які фотони та гравітони. Супертрансляція перетворює ідентичні світлові промені, які існують на горизонті подій чорних дір, а м’які фотони та гравітони, завдяки своїм властивостям, здатні змінювати стан чорних дір.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео