Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

9 березня жителі Землі зможуть побачити повне сонячне затемнення

241782 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 березня жителі Землі мають шанс побачити повне сонячне затемнення. Повна його фаза буде видна в екваторіальній області Землі. Саме на екваторі видно найтриваліші повні затемнення Сонця, максимальна тривалість яких може досягати 7 хвилин. Але для цього повинні бути дотримані три умови: затемнення на екваторі, Місяць в перигеї і Сонце в афелії.

Затемнення 9 березня 2016 року буде не повністю повним, оскільки дотримано лише два перших умови: Сонце буде в двох місяцях від перигелію і в чотирьох місяцях від Офелія (на початку липня). Тому тривалість повної фази складе лише трохи більше 4 хвилин. Місячна тінь при даному затемненні буде проходити в основному по водній поверхні двох океанів: Індійського і Тихого. На суходолі тінь Місяця пробіжить лише по островах Індонезії, де покриє чотири великих міста, найбільший з яких - Палембанг з півторамільйонним населенням. Паланкар, Баликпапан і Палу тінь накриє через деякий час після Палембанга в ранкові години 9 березня 2016 року.

Закінчення повного затемнення для Землі станеться о 3 годині 38 хвилин за всесвітнім часом на захід від берегів Північної Америки, коли тінь Місяця зісковзне з поверхні Землі. Часткове затемнення для Землі закінчиться о 4 годині 35 хвилин за всесвітнім часом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео