Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Надмірна сонячна активність скорочує життя людей

Новини України: Надмірна сонячна активність скорочує життя людей
106026 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сонячна активність може стати причиною завчасної смерті і зменшення тривалості життя.


Сонячна активність може стати причиною завчасної смерті і зменшення тривалості життя. Такий результат показали дослідження, покликані визначити рівень смертності і тривалість життя людей, які народилися у період підвищеної сонячної активності.
У ході дослідження науковці досліджували рівень здоров’я дітей, які народилися у період аномальної активності Сонця, і дітей, які з’явилися на світ під час нормальної сонячної діяльності. У результаті виявилося, що середня тривалість життя дітей з першої групи є на 5,2 роки менше, ніж у представників другої категорії.
Завдяки тому, що періоди, які характеризуються високою активністю Сонця, по суті є циклами з найбільшою та найменшою кількістю геомагнітних бур, які тривають зазвичай 11 років, їм вдалося встановити закономірність. Науковці зробили прогноз, за яким у майбутньому поверхні Землі сягатиме більша кількість променів Сонця, через це тривалість життя людей зменшуватиметься. Одна з причин цього явища – великий вплив ультрафіолету, зокрема через те, що літо триватиме довше, під час вагітності жінки отримуватимуть більше цього випромінювання, що негативно відображатиметься на здоров’ї майбутньої дитини.
Говорячи це, науковці зазначають, що незважаючи на це, є й інші важливі фактори, які на відміну від сонячної активності, можна змінити на краще.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео