Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Китай побудує на Місяці базу для цілодобових спостережень

Китай побудує на Місяці базу для цілодобових спостережень
135358 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 2,5 мільйони американських доларів – саме стільки, за попередніми оцінками, коштуватиме будівництво майбутньої космічної бази на Місяці, котре планує розпочати Китай. Проект вже було запущено на початку поточного року і, за словами його керівництва, подібна станція стане надзвичайно важливим кроком на шляху широкого дослідження космічної матерії.

Цікаво, що, окрім дослідницької діяльності, Місячна база слугуватиме майданчиком для отримання більш чітких фотографій поверхні Землі з космосу. До того ж, Місяць, порівнюючи його з іншими планетами, є найбільш стабільною платформою для спостереження за нашою Блакитною планетою.

Варто відзначити, що майбутня космічна база являє собою надзвичайно вигідне економічне вкладення, оскільки на об'єкт після завершення його будівництва не впливатимуть зовнішні силі і тому він зможе існувати на поверхні Місяця безкінечно довго.

Команда китайських дослідників-проектувальників вже пообіцяла представити широкому загалу перші практичні напрацювання у контексті розробки Місячної бази вже до 2020-го року. У той же час Сполучені Штати Америки планують запустити на Марс свою першу космічну місію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео