Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Марсі зведуть ціле місто

На Марсі зведуть ціле місто
216756 ПЕРЕГЛЯДІВ

40-100 років – саме стільки часу, за прогнозами глави компанії «SpaceX» Ілона Маска, знадобиться, аби загадкова Червона планета почала потроху перетворюватися на добре знайому та придатну для людських життя і діяльності Землю. Причому, колонізація Марса супроводжуватиметься й поступовим зведенням на ньому цілого міста, котре підтримуватиме само себе.

За те століття, котре буде відведене на заселення планети, планується здійснити близько десяти тисяч космічних польотів на Марс. Цікаво, що наразі головним пріоритетом для освоєння територій Червоної планети є будівництво заводу, котрий вироблятиме паливо, а вже потім здійснення усіх необхідних будівельних операцій, націлених на самостійну підтримку міста на Марсі.
Один політ на Червону планету, за найскромнішими підрахунками, коштуватиме людині...десять мільярдів американських доларів. Займатиме поїздка трохи менше трьох місяців. З точки зору глави «SpaceX», Марс має дійсно великий потенціал, оскільки на ньому достатньо сонячного світла та розрідженої атмосфери, через що на поверхні планети можна вирощувати різноманітні рослини. Важливо додати, що інженери «SpaceX» вже навіть розробили й представили модель космічного корабля, котрий здійснюватиме польоти на Марс. Довжина апарату складає майже 78 метрів, а місткість – сто осіб разом із власним багажем. Використовуватиме корабель цілих 42 потужні двигуни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео