Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Сонячній системі виявлено можливу дев’яту планету

У Сонячній системі виявлено можливу дев’яту планету
135571 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одного з першочергових кандидатів на звання довгоочікуваної дев'ятої планети Сонячної системи американські вчені виявили ще на початку січня поточного року. Проте, вже у середині цьогорічного жовтня дослідники з Мічиганського університету стали авторами сенсаційного відкриття нової карликової планети, чиї габарити дозволяють зарахувати її до переліку можливих претендентів у якості планети номер дев'ять.

Небесне тіло має назву «2014 UZ224» та діаметр від 420-ти до 1180-ти кілометрів. Знаходиться воно на відстані у 180 астрономічних одиниць від Сонця і здійснює повний оберт навколо нього протягом вражаючих 1136-ти років. Розташована ж планета у віддалених регіонах Сонячної системи, а найближчим до «2014 UZ224» є Нептун.

Цікаво, що вперше карликове небесне тіло було виявлено у серпні два роки тому, проте, тільки зараз вчені змогли довести, що воно має дійсно «планетні» характеристики і здатне конкурувати з усіма кандидатами на звання дев'ятої планети Системи. Важливо додати, що їхнє загальне число до відкриття «2014 UZ224» дорівнювало п'ятдесяти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео