Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Сонце може стати основним джерелом електричної енергії

Новини України: Сонце може стати основним джерелом електричної енергії
53136 ПЕРЕГЛЯДІВ

Науковці винайшли дешеву та ефективну технологію отримання електричної енергії за допомогою сонячної активності.


Науковці винайшли дешеву та ефективну технологію отримання електричної енергії за допомогою сонячної активності. Наразі у Великій Британії проходить тестування цієї технології, яка дозволить у майбутньому відмовитися від дорогих та екологічно небезпечних методів.
У зв’язку зі зростанням світового ринку фотоелектричної енергії, яке відбувається в останні роки, науковці все активніше вивчають альтернативні методи отримання цього ресурсу від сонячних променів. Головні причини такої тенденції – більша ефективність ресурсів, що самостійно поновлюються, і значне збільшення викидів СО2 до атмосфери.
Група дослідників з Ексетерського університету запропонувала використовувати для отримання електричної енергії мінерал перовськіт. Унікальність цього матеріалу в тому, що він може переробляти сонячну енергію в електричну не лише під прямими променями сонця, але й у різних атмосферних умовах.
Наразі науковці вивчають, наскільки стабільною є дія перовськіту у різних кліматичних умовах і чи здатний він повноцінно і без перебоїв забезпечувати людей якісною і потужною енергією.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео