Авокадо сприяє зниженню холестерину
Авокадо – найкращий продукт для зниження рівня холестерину.
Авокадо – найкращий продукт для зниження рівня холестерину. Такий висновок зробили американські науковці, провівши серію досліджень за участю великої кількості добровольців.
Запропонувавши добровольцям регулярно вживати у їжу авокадо, науковці зробили висновок, що заміна продуктів з великою кількістю насичених жирів продуктами з ненасиченими жирними кислотами, які якраз і містяться в авокадо, сприяє швидкому зниженню рівня холестерину.
Загалом в експерименті брали участь 45 добровольців у віці від 21 до 70 років, які мають надмірну вагу. Учасників розподілили на 3 групи, кожна з яких відрізнялася своєю системою харчування. У результаті саме група, у раціон якої ввели авокадо, показала найбільш вдалі результати: кількість ліпопротеїнів низької щільності, які якраз і називають шкідливим холестерином, після запровадження до раціону авокадо знизилася. Тож науковці радять, дотримуючись спеціальної дієти, включати до системи харчування помірну кількість авокадо.