Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Браслет від Google виявить ракові клітини

53055 ПЕРЕГЛЯДІВ

Каліфорнійські науковці з лабораторії Google винайшли пристрій, який, маючи форму браслета, здатний виявляти ракові клітини в організмі свого власника.


Каліфорнійські науковці з лабораторії Google винайшли пристрій, який, маючи форму браслета, здатний виявляти ракові клітини в організмі свого власника. Пристрій діагностує й інші проблеми зі здоров’ям, що має людина, яка носить браслет.
Браслет, який запропонували дослідники з Google, виявляє ракові клітини в організмі людини завдяки дії спеціальної пігулки з наночастинами, яку власник браслета має проковтнути. Наночастини, які мають розмір, у тисячу разів менший, ніж розмір кров’яних тілець, прикріплюються до клітин організму подібно магнітам. Браслет, який людина носить на руці, відстежує та аналізує роботу наночасток. Якщо наночастини помітять ракову клітину, згідно заявам розробників, вони мають світитися.
Крім ракових клітин, за словами науковців, браслет вчасно фіксуватиме серцевий напад та порушення роботи кровообігу.
Браслет від Google поки перебуває на стадії розробки, тож достовірних підтверджень його ефективності поки немає. Дослідження цього приладу тривають.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео