Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Науковці прогнозують майбутнє вірусу Ебола

79521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вірус Ебола є предметом постійних досліджень науковців усього світу. 


Вірус Ебола є предметом постійних досліджень науковців усього світу. Дослідники помітили певні зміни у його поведінці – вони стверджують, що вірус переживає мутацію. Можливо, в результаті змін він стане ще небезпечнішим.
Науковці, які досліджують поведінку вірусу Ебола у Гвінеї, де багато людей захворіли на лихоманку, спровоковану ним, передбачають певні зміни у його структурі і розповсюдженні. Так, взявши аналізи крові хворих гвінейців, науковці помітили ознаки мутації.
Спеціалісти з генетики назвали мутацію вірусу досить суттєвою, полягає вона насамперед у тому, що вірус стає менш небезпечним для життя людей, однак при цьому він стає більш заразним, що найбільше бентежить лікарів, оскільки це загрожує розвитком справжньої епідемії.
Науковці запевнили, що незважаючи на мутації, реакція вірусу на ліки не змінилася.
Зараз хворі на лихоманку, спровоковану цим небезпечним вірусом, помічені в африканських країнах, особливо у Гвінеї, Ліберії, Сьєрра-Леоне. Саме у цих країнах найбільша кількість загиблих від лихоманки – близько 8400 осіб.
Головним джерелом зараження вірусом Ебола офіційно вважають криланових кажанів, популяції яких в Африці досить чисельні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео