Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Американці розробили "розумний" інсулін

Американці розробили "розумний" інсулін
26845 ПЕРЕГЛЯДІВ

Американські науковці винайшли засіб, який допоможе побороти цукровий діабет першого типу.


Американські науковці винайшли засіб, який допоможе побороти цукровий діабет першого типу. Ним є «розумний» інсулін, який починає працювати саме тоді, коли необхідний організму хворого.
Науковці з Массачусетського технологічного інституту (МІТ) розробили інсулін, який вводиться в організм людини лише раз на день і не активується доти, доки не виникає така необхідність. Оскільки організм хворого на цукровий діабет не здатний виробляти самостійно чи синтезувати з продуктів інсулін, йому необхідна допомога. «Розумний» інсулін вирішить проблему постійного введення цієї речовини за допомогою ін’єкцій. Інсулін нового типу вдало пройшов випробування на тваринах, показавши позитивний результат.
Спеціалісти вважають, що цей препарат докорінно змінить систему лікування цукрового діабету і дозволить більш ефективно впливати на стан обміну речовин хворих. Проблема цукрового діабету є однією з найбільш важливих у сучасній медицині – тільки у 2013 році від цієї хвороби померли 1,5 мільйони людей. У 2014 році зафіксували досить високий рівень розповсюдження цього захворювання – 9 відсотків дорослого населення страждають на нього. Більшість хворих помічено у країнах, де переважна більшість населення має низький дохід.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео