Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Створи свій персональний космос у чашці Петрі. Наука для лінивих.

Створи свій персональний космос у чашці Петрі. Наука для лінивих.
106068 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вся справа у тому, що змішуючи певні рідини ми отримуємо вражаючий ефект, що нагадує планети.


Космос – реальний тренд не тільки всього інтернету, а й всього людства з…найдавніших часів. Відомості про планети вже були у народу Шумеро-Аккадського царства. А сьогодні ютьюб и тамблер нарешті вийшли з часів публікацій відео з «космічним» макіяжем, одягом, и купою такого подібного популярного мотлоху.

Те, що зараз переглянули майже 6 тисяч глядачів – дійсно вражає.

Вся справа у тому, що змішуючи певні рідини ми отримуємо вражаючий ефект, що нагадує планети. Тут немає ніякої магії та шарлатанства – елементарна фізика і примітивні навички з хімії!

Відео  - це своєрідний тьюторіал для тих, хто любить займатися наукою: тут демонструється поетапно, що треба зробити для перетворення молока у маленьку планету.

Що ж нам пропонує власне автор відео і каналу Shanks FX?

1. Взяти звичайну чашку Петрі;

2. Для ефекту потрібні: молоко, харчові барвники та найголовніше – миючий засіб.

3. Заливаємо усе в чашку Петрі – і спостерігаємо, як на наших очах утворюється нова планета!

Далі іде ряд відбірних видовищ планет у чашці, за допомогою зміни планів створюється ілюзія максимального наближення до галактичних процесів.

Як це все працює?

Справа в тому, що молоко має у своїй структурі багато молочного жиру. Коли він контактує з моючим засобом – то агресивна рідина починає розщеплювати ліпідні молекули. Барвники всього-на всього роблять дану реакцію помітнішою.
Як радить сам автор відео – можна додавати різні світлові ефекти для більшої видовищності. Сам автор закликає глядачів каналу знімати більше власно створених планет, галактик, а найголовніше шукати і знаходити нові цікаві способи створення цікавих видовищ у себе вдома.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео