Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Не було би щастя: як випадок допоміг з’явитися важливим винаходам

Не було би щастя: як випадок допоміг з’явитися важливим винаходам
106115 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сірники, ополіскувач, мікрохвильова та інші відомі нам речі, виготовлятися спеціально не планувалися, але побачили світ через випадкові причини.


Сірники, ополіскувач, мікрохвильова та інші відомі нам речі, виготовлятися спеціально не планувалися, але побачили світ через випадкові причини.
Все, що має зараз оточує людину у повсякденному житті – великий процес творення вчених,проте ви навіть не здогадуєтесь скільки всього було винайдено через помилку, забувчивість, неуважність світил науки. І це стосується не тільки відомого пеніциліну, коли Флемінг забув помити чашку Петрі.
Ось, наприклад, коли ви щось хочете приготувати їсти – берете сірники. Страшно й уявити, що спочатку, цей виріб планувався, як лікувальний. Справа в тому, що британський фармацевт Джон Уокер, хотів створити нові ліки. Змішував інгредієнти, отримував різні сполуки хімікатів. Нічого і близько лікувального не виходило, але він не був приречений на невдачу: Уокер за звичкою чистив палочки, якими змішував інгредієнти і вони загорілися. Так він почав продавати сірники, хоча цей виріб патентувати не захотів, адже свято був упевнений, що тільки так принесе користь людству.
Якщо ж ви прибічник європейських традицій і на кухні, то 100 процентів у вас завжди на сніданок є пачка пшеничних пластівців. Це кулінарне надбання також з’явилося геть випадково: брати Джон Келог і Уілл Кіт мали невеликий оздоровчий санаторій у штаті Мічіган. Частиною їх специфічного лікування було вживання напою з зерен пшениці. Одного разу зерна у чашці засохли, а економні горе-лікарі пустили їх під прес. Страва сподобалась, а брати вирішили запатентувати її.
Озирніться навколо і вас здивує, як багато випадкових речей з’явилися випадково: мікрохвильова, пластик та навіть дитяча іграшка «Слінки». Будьте обережні зі своєю неуважністю – це великий ключ до потрібних винаходів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео