Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Зі шкільної лавки – до гільдії науковців

Зі шкільної лавки – до гільдії науковців
26734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські школярі представили країні винаходи, що зможуть зекономити електроенергію, гроші та нерви у чергах оплати


Українські школярі представили країні винаходи, що зможуть зекономити електроенергію, гроші та нерви у чергах оплати.
Проблеми енергетики турбують Україну протягом усього часу від здобуття незалежності. Одного ефективного енергоносія у нас, на жаль, немає. Проте у нас є ентузіазм, який виховали у собі учасники щорічного конкурсу «Енергія та середовище». До речі, це вже 10 змагання, де обирають найкращий дитячий винахід.
Велику увагу привертає незвичайний винахід школярки з Житомирщини: вона вигадала спосіб бездротової зарядки телефону. Суть винаходу у тому, що даний пристрій можна завжди носити із собою, він не потребує додаткової енергії від мережі. Він складається з сонячних батарей старих калькуляторів.
«Телефон треба підзаряжати постійно, але так трапляється, що немає можливості, а вийти на зв’язок треба. Як-от у мого батька у зоні АТО. Тож я переробила старі калькулятори і отримала таку майже вічну «зарядку» для телефона» - ділиться своїм відкриттям Аліна.
А інша юна винахідниця знайшла дуже простий спосіб економити вдома: змінити геть усі старі лампочки накалювання на нові люмінесцентні та покрили всі вікна в домі захисною прозорою термоплівкою. За словами дівчини, це просто зробити в кожному домі, це не коштує великих грошей, а навпаки ще й допомагає зекономити, адже «утеплити» скло в рази дешевше, ніж поставити нові пластикові вікна.
Найцікавішими винаходами на конкурсі стали: насадка для каструль, що допомагає їжі швидше приготуватися, чашка тайм-менеджер із розкладом важливих подій та діодні фільтри для води.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео