Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Проект юної тернополянки увійшов у ТОП-10 кращих дитячих винаходів для бійців у зоні АТО

Проект юної тернополянки увійшов у ТОП-10 кращих дитячих винаходів для бійців у зоні АТО
79803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перемогти ворогу не дадуть талановиті діти нашої країни. Нещодавно школярка із Тернополя представила свій винахід – снаряд для відстрілу безпілотників.


Перемогти ворогу не дадуть талановиті діти нашої країни. Нещодавно школярка із Тернополя представила свій винахід – снаряд для відстрілу безпілотників. Він дешевший, ніж аналогічні снаряди і може знищити ворожий безпілотник, навіть якщо не потрапить у саму ціль.
"Бомба коштує не менше 50 тисяч доларів, ракети самонаведення – близько 50 тисяч євро, а мій снаряд обійдеться всього в три тисячі “зелених”, – говорить дівчина.
Оксана Мурдза - так звуть юну винахідницю - навчається в 11 класі й встигла потрапити у ТОП-10 кращих молодих вчених країни. Це визнали на всеукраїнському конкурсі МАН, де вона продемонструвала макет снаряда.
Розробила свій винахід Оксана на прикладі російської електромагнітної бомби, але на відміну від неї, снаряд не нестиме загрозу оточенню.
Наразі винахід школярки привернув увагу одного бізнесмена. Можливо, за його фінансування, дівчина зможе удосконалити проект і снаряд будуть застосовувати.
То ж нашій державі залишається лише підтримувати молодих науковців і всіляко заохочувати їх до розвитку власного потенціалу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео