Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: На аукціоні продали відеогру за $100 000

Новини України: На аукціоні продали відеогру за $100 000
238223 ПЕРЕГЛЯДІВ

На аукціоні eBay за рідкісну відеогру віддали майже $100 000.

На аукціоні eBay за рідкісну відеогру віддали майже $100 000. Відеогра під назвою «Стадіон подій» випущена японською компанією Nintendo Entertainment System у 1987 році. Продавець лоту запевнив, що його автентичність була підтверджена спеціальною комісією в США. Один з експертів сказав, що ціна справді виявилася сюрпризом, але зараз серед людей зростає ностальгія за старими відеоіграми.
Нік Паркер, аналітик і колишній співробітник Nintendo i Sony, прокоментував: «Ви не побачите більше комп’ютерних ігор, які коштують так дорого. Це дуже незвичайно. Лот купить справжній фанат ігрової спадщини. Обов’язково знайдеться той, хто буде готовий заплатити стільки, щоб мати у себе частину історії». Він додав, що індустрія відеоігор нещодавно вступила в такий часовий період, коли ранні версії ігор по праву можна назвати історичними. Тому ностальгія, яка супроводжуватиме старші покоління, буде пов’язана також і з комп’ютерними іграми.
Гра, яку продали на аукціоні була знайдена у 2008 році і вважається однією з 25 найрідкісніших відеоігор компанії Nintendo. Ходять чутки, що на ринку існує тільки 10 копій цієї гри і що навіть коробку з-під неї можна продати за 400 доларів.
Продавець рідкісного лота на аукціоні не назвав свого справжнього імені, а використовував прізвисько Menaceone. Він сказав: «Той факт, що «Стадіон подій» є найрідкіснішою доступною ліцензованою відеогрою, є добре відомим у ігровому співтоваристві. Копія цієї гри є однією з найбільш затребуваних та цінних речей для будь-якого колекціонера».
На аукціоні зареєстрували 32 потенційних покупців. Торги почалися з 5000 доларів і завершилися на 100 000 доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео