Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Китайські вчені винайшли пристрій, який заряджає смартфони світлом

Новини України: Китайські вчені винайшли пристрій, який заряджає смартфони світлом
105932 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасні смартфони, як правило, розряджаються набагато швидше, ніж хотілося б їх власникам.


Сучасні смартфони, як правило, розряджаються набагато швидше, ніж хотілося б їх власникам.
Китайські вчені Юньсінь Лю, Чжень Ціньі і Чуньшена Чжао з Дослідницького інституту Microsoft Research створили прототип технології зарядного пристрою AutoCharge, що працює за допомогою світла.
Дана бездротова технологія не тільки дозволяє зарядити телефон за допомогою звичайного світла, але й оснащена системою автоматичного розпізнавання місця розташування смартфона. Зарядка пристрою за допомогою цієї технології здійснюється за допомогою бездротового лайтбруса, що працює з сенсорами Kinect.
AutoCharge має чотири компоненти: генератор променя світла, спеціальну камеру, що відстежує смартфон, ротатор, що переміщає пучок вихідного світла і контролер, його направляючий. AutoCharge може бути прикріплений, наприклад, на стелі кімнати. Камера за секунди визначає місцезнаходження телефону, після чого пристрій починає заряджатися з тією ж швидкістю, що і вже існуючі провідні адаптери.
"Ми постаралися зробити так, щоб світловий промінь не завдавав шкоди людям, особливо це стосується дітей, адже з цікавості вони можуть дивитися прямо на цей світ", - зазначають творці технології.
Зарядний пристрій визначає можливості зарядки смартфона, коли власник кладе "трубку" на стіл. Якщо на одному столі лежать кілька смартфонів, система може зарядити їх один за іншим. Після того як розташування смартфона автоматично визначено, пристрій починає заряджати його, якщо батарея розряджена.
Обертається двигун, який регулює напрямок світлового пучка таким чином, щоб випромінювання точно проектувалося на пристрій. Після повної зарядки акумулятора процес припиняється. Також він буде зупинений за 50 мілісекунд в тому випадку, якщо камера зафіксує будь-який предмет, який блокує світловий промінь.
AutoCharge готовий до роботи 24 години на добу, незалежно від погодних умов. Однак даний підхід передбачає, що в смартфон будуть інтегровані сонячні панелі, які, сприймаючи світло, і будуть заряджати гаджет користувача. На даний момент таких пристроїв на ринку немає, але розробники з Китаю вважають, що чекати залишилося недовго, адже великі виробники начебто Apple і Samsung випускають нові покоління смартфонів майже щорічно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео