Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Samsung змушений використовувати власні процесори в Galaxy S6

Новини України: Samsung змушений використовувати власні процесори в Galaxy S6
79542 ПЕРЕГЛЯДІВ

Південнокорейський виробник вирішив покластися на власні чіпи.


Південнокорейський виробник вирішив покластися на власні чіпи.
Samsung відмовилися від рішення встановити в свій наступний флагманський смартфон процесор Qualcomm 810 через проблеми з перегрівом у тестових зразків.
Про відмову Samsung від Qualcomm Snapdragon 810 у ще не анонсованому телефоні через надмірне тепловиділення повідомило агентство Bloomberg. Видання посилається на обізнане про ситуацію джерело в компанії. Замість американського процесора в смартфон, який імовірно назвуть Galaxy S6, поставлять 8-ядерний 64-бітний процесор Exynos власної розробки.
Відзначимо, що першим у світі смартфоном, створеним на базі 64-розрядної архітектури, став iPhone 5s, випущений в 2013 році. У той час багато говорили, що ця непотрібна функція: Qualcomm авторитетно заявила, що це більшою мірою рекламний трюк, а не реальний технологічний прорив. Пізніше Qualcomm відмовилася від своїх слів і назвала процесори Apple "майбутнім мобільної індустрії". З того часу багато виробників анонсували 64-бітові мобільні чіпи, однак сама Qualcomm зіткнулася з серйозними проблемами при виробництві топової однокристальної платформи Snapdragon 810.
Відмова Samsung від рішень Qualcomm може досить відчутно позначитися на бізнесі останньої - південнокорейський виробник є одним з найбільших покупців її чіпів з часткою в 12%. Qualcomm заявила ще в квітні, що її нові чіпи Snapdragon 808 і Snapdragon 810 почнуть з’являтися в нових пристроях на початку 2015 року.
Презентація Galaxy S6 очікується на майбутній на початку березня виставці Mobile World Congress в Барселоні. За останніми чутками, пристрій буде виконано з металу і скла. Samsung, чия виручка від продажів смартфонів падає загрозливими темпами, вкрай важливо випустити на початку 2015 дійсно якісне і цікаве пристрій, тому в компанії вирішили не ризикувати, експериментуючи з досі ще "сирим" чіпом.
Прагнучи зменшити залежність від постачальників комплектуючих, компанія в минулому році вирішила витратити без малого 15 млрд доларів на нову фабрику з виробництва напівпровідників недалеко від Сеула. Запрацює вона в 2017 році.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео