Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сонячна станція на український лад

Сонячна станція на український лад
106728 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про те, що українці інтелігентна та високорозвинена нація свідчить число знаменитих вчених у різних галузях. Число винахідників та раціоналізаторів поповнив житель Миргорода Сергій Юрко, котрий своїми руками створив експериментальну сонячну станцію. Такий проект жителя Полтавської області унікальний тим, що станція виготовлена з дешевих та підручних матеріалів. Монтуючи сонячну станцію, Сергій Юрко використовував деревину, лавсанову плівку на дзеркалах. Загалом станція – це 12 різноманітних деталей, котрі повинні прослужити до 20 років.

«Сталевий листок у 5 разів дорожчий, ніж пенополістерол», – наводить приклад Сергій.

Також раціоналізатор відкрив секрет принципу роботи сонячної системи. Сонячне проміння повинно відобразитися у дзеркалах і нагріває воду, яка рухається по сталевих трубах. Автоматика запускає насос з появою перших сонячних променів.

До речі, пан Юрко має власний цех, де випускають не лише дзеркала, а й усі необхідні для сонячної станції за його проектом деталі. Також Сергій Юрко пропонує миргородській владі розглянути можливість встановлення сонячної станції на площі 10 гектарів, що дозволить кожного року економити 300 тисячам євро, порівняно з використанням природного газу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео