Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Керувати дронами стане набагато простіше

106798 ПЕРЕГЛЯДІВ

В наш час технічний прогрес кожний день вражає чудо-приладами та нанотехнологіями, які одного дня кардинально змінять людське життя. Окрім того, приємно, що генераторами ідей для руху технічного прогресу стали українські студенти Олександр Бівзюк та Євген Поправка, котрі навчаються у КПІ. Наразі юнаки працюють над створенням системи, яка дозволить керувати дронами за допомогою жестикуляції рук. Щоправда, у починаючих винахідників набагато далеко видніші плани, а ніж можливість керувати лише безпілотниками. Хлопці вірять, що їхній винахід значно спростить керування автомобілем, катером та будь-яким транспортом в цілому.

Над втіленням проекту, котрий отримав назву Gestus, працюють у відкритій лабораторії електроніки для студентських досліджень та проектів Lampa.

Що собою являє Gestus? Це два браслети та хост, за допомогою якого можна передавати команди на дрона. Юнаки у своїх дослідах використовують комп’ютер, та це лише тимчасово, щоб зробити процес експериментів більш комфортним.

Винахідники випробовують систему на квадрокоптері Hubsan X4, але в планах вдосконалити систему керування.

Сама ідея проекту була розрахована для того, щоб спростити користування телефонами та персональними комп’ютерами. Та після того, як їхній винахід – систему керування гусиничною платформою помітили на Kyiv Mini Maker Faire та Make It Show, вони вирішили, що зможуть досягти значно більших та кращих результатів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео