Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Смарт-браслет слідкуватиме за діями літніх людейІ

Смарт-браслет слідкуватиме за діями літніх людейІ
133825 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ліза Воронкова, студентка КПІ, нещодавно запатентувала свій старт-ап FORCE. А першою ластівкою українки став старт-браслет, який отримав відповідну назву FORCEemotion. Тепер команда Лізи намагається зібрати тридцять тисяч доларів аби запустити винахід у масове виробництво. Гроші Воронкова буде заробляти за допомогою сайту Kickstarter.

А якщо більш детально говорити про браслет, то його основна функція стежити за самопочуттям людей похилого віку, їхнім артеріальним тиском, фотоплетизмограмою та електродермальною активністю. Такий подарунок зможуть зробити діти своїм батькам чи бабусям та дідусям, аби знати як почуває себе близька людина. Розумний браслет, що кріпиться на руку, як звичайна прикраса, аналізує показники й передає їх на мобільний пристрій власника.

Також на браслеті є датчик, який сповістить про те, що людина впала, а також на ньому є кнопка тривоги. А за допомогою спеціального мобільного додатка можна запрограмувати список людей, котрі отримають сигнал тривоги.

Також смарт – браслет нагадає своїм власникам про потребу випити ліки, а їхнім дітям про те, що не завадило б знайти хвилину та зателефонувати рідним. Також можна знайти літніх родичів, скориставшись послугою GPS.

Наразі старт-ап FORCE Лізи Воронкової зібрав 13 тисяч доларів, хоча був запущений всього двадцять днів тому. Покупці зможуть знайти смарт-браслет на полиці магазинів в січні 2017 року, а коштуватиме він близько 170 доларів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео