Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Енергонезалежність та протидія крадіям: у Києві стартувала виставка українських інновацій

Енергонезалежність та протидія крадіям: у Києві стартувала виставка українських інновацій
80971 ПЕРЕГЛЯДІВ

Так вже історично склалося, що на світовому рівні пальма першості у контексті передового технологічного забезпечення завжди належала країнам Азії. Проте, цьогорічна виставка вітчизняних стартапів продемонструвала рівень серйозної конкуренції, котру Україна може скласти у разі власного виходу на міжнародні ринки технологій.

Одним із таких винаходів є унікальний пристрій, чия особливість полягає у здатності заряджати будь-які гаджети через…повітря. Неймовірно, але для цього знадобляться лише модуль, чия товщина - не більше кредитної картки, та базова станція. Зарядження гаджету відбувається на відстані п’яти метрів від станції, а кількість пристроїв, котру можна одночасно заряджати без втрати потужності, дорівнює чотирьом. Для цього треба лише покласти тонкий модуль до чохла з телефоном. Розетки ж та дроти у цьому контексті більше не знадобляться.

Зовнішньо схожий на зарядний модуль ще один цікавий девайс, котрий, синхронізувавшись зі смартфоном, посилає тривожні сигнали своєму володарю у разі спроби викрадення пристрою. Компактний модуль можна покласти до гаманця і в той час, як стороння людина намагатиметься його викрасти, девайс почне діяти.

Запропонували українці й особливі смарт-жалюзі, котрі здатні накопичувати за день енергію сонця та віддавати її домашній електромережі. Цікаво, що енергії, збереженої такими жалюзі за місяць, досить для задоволення побутових потреб звичайного будинку, котрі виникають за ідентичний проміжок часу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео