Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Нідерландах почав працювати унікальний ресторан з роботами замість поварів

У Нідерландах почав працювати унікальний ресторан з роботами замість поварів
81166 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дев'ять страв та тисячі бажаючих їх спробувати – здавалося б, чим у технічно розвиненому ХХІ-му сторіччі може настільки здивувати вимогливих клієнтів сучасна ресторанна справа? Відповідь на це непросте питання знайшли голландці, котрі майже повністю автоматизували процес приготування та подання їжі.

Секрет унікального ресторану «Food Ink», котрий відкрився у голландському місті Венло ще цьогорічного квітня, криється у роботах, котрі замінили висококваліфікованих поварів, та оригінальний 3D-принтер, який...друкує замовлену людиною страву.

Принцип роботи такого food-механізму ідентичний роботі відомого нам чорнильного принтеру, але у разі ресторанного у нього заливають інгредієнти майбутнього кулінарного шедевру, після чого 3D-кухар створює тривимірну модель замовленої страви.

Успіх оригінального закладу був настільки гучним, що його автори вже відправилися у своєрідне світове турне разом із рестораном. Таким чином, поїсти страви, приготовані роботами, зможуть жителі найбільших міст світу – Нью-Йорку, Лондону, Парижу, Барселони, Риму та інших.

Першим у цьому переліку стане англійський Лондон. Там ресторан перебуватиме з 25-го по 27-ме липня. Вже відомо, що вечеря зі своєрідних 3D-страв обійдеться клієнтові закладу у 330 американських доларів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео