Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Штучний інтелект допомагатиме людині вивчати іноземні мови

Штучний інтелект допомагатиме людині вивчати іноземні мови
108547 ПЕРЕГЛЯДІВ

Практика ведення бесід з тим Інтернет-користувачем, котрий обрав для себе вивчення іноземної мови у режимі онлайн, довгий час залишалася невикористаною програмістами та через це позбавляла людину можливості шліфування власних вербальних навиків, таких важливих під час оволодіння додатковими мовами. Проте, навчальний ресурс «Duolingo» - один з найбільших та найпопулярніших у світі – цю проблему розпочав успішно вирішувати.

 

Поки що функція спілкування зі спеціальними роботами у чаті доступна в останній версії додатку для операційної системи «iOS» лише трьома мовами – німецькою, іспанською та французькою. Але розробники освітньої інновації кажуть, що у найближчому майбутньому спектр мов для спілкування людини зі штучним інтелектом значно розшириться.

Цікавою особливістю подібного нововведення є той факт, що роботам програмісти додали достатньо реальних для будь-якого громадянина у світі рис характеру, аби та людина, котра займається вивченням мови, відчувала себе максимально комфортно. Таким чином, залежно від вибору мови для оволодіння, допомагати у цьому процесі користувачам «Duolingo» будуть офіцер Айда, кухар Роберт та водій Рене. Ці три особистості будуть не тільки спілкуватися з людиною, а й виправляти її можливі вербальні помилки.

Важливо додати, що подібний процес взаємодії людини та штучного інтелекту збільшуватиме мовні адаптацію та запас користувачів, оскільки алгоритм роботизованого спілкування розрахований на усю можливу кількість правильних відповідей з боку людини, через що автоматизація процесу у контексті вивчення мови більше не призводитиме до її збідніння.

Поки що на «Duolingo» доступне тільки текстове листування з роботом.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео