Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Європейські автомобілі оснастять системою аварійного виклику «eCall»

Європейські автомобілі оснастять системою аварійного виклику «eCall»
81465 ПЕРЕГЛЯДІВ

З квітня 2018-го року кожен автомобіль, котрий надійде у продаж до країн Європейського союзу, буде оснащений системою аварійного автоматичного виклику або «eCall». Цікаво, що першою вищезазначену інновацію вже протестувала і ввела Словенія, причому, надзвичайно успішно.

 

Концепція роботи «eCall» полягає у виявленні змін в автомобільній швидкості під час аварії та оперативному надсиланні цієї інформації до спеціального центру допомоги. Окрім швидкісних даних, система опрацьовує та надсилає також інформацію стосовно напрямку руху транспортного засобу, місця, де аварія сталася, кількості пасажирів та навіть виду палива, котре використовує автомобіль.

Зручність «eCall», окрім відносно невеликої вартості, полягає ще й у тому, що систему можна інтегрувати у ті автомобілі, котрі було випущено задовго до 2018-го – року, коли «eCall» має стати невід'ємною частиною кожного новоствореного транспортного засобу.

З точки зору розробників системи та її прихильників, встановлення «eCall» щороку рятуватиме в Європі більш ніж дві тисячі життів, котрі потрапили в автомобільну аварію, та значно полегшуватиме наслідки травм від дорожньо-транспортних інцидентів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео