Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Google створює підрозділ для дослідження штучного інтелекту

Google створює підрозділ для дослідження штучного інтелекту
81522 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Google продовжує інвестувати в технологію штучного інтелекту і цього разу - для своїх інвестицій компанія обрала Канаду. Пошуковий гігант пояснює своє рішення сприятливими умовами регіону, що були створені завдяки інвестиціям з боку корпорацій та уряду.
     Новий підрозділ у Монреалі буде досліджувати Глибинне структурне навчання (галузь машинного навчання). Підрозділ буде пов'язаний з командою підрозділу Google Brain, що знаходиться у Маунтін-В'ю (Каліфорнія).
     Крім того, Google виділить новий грант Монреальському інституту досліджень алгоритмів (МІДА), який має профінансувати 7 різних напрямків досліджень протягом трьох років. Грант є доповненням підтримки досліджень Глибинного структурного навчання, яке вже надається компанією Google Монреальському інституту. Таким чином, фінансування МІДА зі сторони пошукового гіганта досягли 3,375 млн. дол.
     Представник Google заявив, що Монреаль став справжнім світовим центром з розвитку штучного інтелекту. Усе це - завдяки інвестиціям бізнесу, зростаючій спільноті стартапів та значному фінансуванню з боку держави. Загалом, Університет Монреалю та Університет Макгіла мають понад 150 дослідників (враховуючи студентів), які працюють над методами Глибинного структурного навчання. Це найбільший показник концентрації наукових кадрів в даній галузі у всьому світі.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео