Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кросівки, що розкладаються в природі, від Adidas

Кросівки, що розкладаються в природі, від Adidas
217127 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Світовий виробник спортивного одягу представив свою нову розробку – кросівки Futurecraft Biofabrics. Їх особливість в тому, що вони виготовлені з матеріалів, що розкладаються в природних умовах. Очевидно, що Adidas, як і інші компанії-гіганти, стурбована питаннями нашого довкілля. От наприклад, нещодавно світ побачив її розробку – кросівки UltraBoost Uncaged Parleys, що були виготовлені з перероблених відходів. Наступним кроком у екологічній «лінійці» фірми стали кросівки Futurecraft Biofabrics. Їх матеріали особливі тим, що дуже легко піддаються біологічному розкладу.

     Приміром, у складі екокросівок, на відміну звичайних моделей, до складу яких традиційно входить частка пластикових матеріалів, звичний матеріал замінено досить міцним синтетичним шовком. Цей матерал прозвано Biosteel. Для того, щоб виробити цей синтетичний замінник, Adidas співпрацює з компанією AMSilk. Власне виробництво здійснюється за рахунок лабораторного обладнання шляхом ферментування генетично модифікованої бактерії з наступним формуванням нитки, котра володіє високою міцністю.

     У кросівках Futurecraft Biofabrics використовується підошва Ultra Boost. Її ви можете уже побачити в деяких флагманських моделях фірми.

     Виробник кросівок запевняє покіпців, що Futurecraft Biofabrics служитимуть своїм господарям не менше двох років за умови інтенсивного використання їх.

     Ми звикли викидати наші «звичайні» кросівки, коли термін експлуатації закінчується. У випадку з новинкою Futurecraft Biofabrics – позбавитися старого (чи набридлого) взуття можна з допомогою ферменту AMSilk – розчинити у кухонній раковині.

     Ці кросівки поки що прототип. Adidas пообіцяла, що з наступного року кросівки з'являться на полицях наших магазинів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео